Klima Servisi

Klima Servisi

Klima servisi hizmetleri veren firmamız, klima servis merkezi olarak 2000 yılından bu güne sektörün deneyimli ve uzman markası olmaya, geniş servis ekibi ve araçlarıyla kişi ve kurumlara hizmet vermeye devam etmektedir. Servis merkezimiz klima alan keşfi, bakım, montaj, arıza durumlarında tamir, yedek parça ve aksesuar temini gerçekleştirerek iklimlendirme ihtiyaçlarınıza anında karşılık vermektedir.

Teknolojinin giderek gelişmesi ile birlikte hayata konfor katan bir çok cihazın kullanımına başlandı. Farklı türlerde bir çok işin yapılması bu sayede daha kolay hale gelmektedir. Bu cihazlardan biri olan ve yaygın olarak kullanılan klimalar ise, özellikle son yıllarda daha çok hayatımıza girmekte ve ısıtma ya da soğutma amaçlı her yapı alanları için avantaj sağlamaktadır. Ancak bu cihazların arızalanması durumunda onarımlarının ve bakım işlemlerinin doğru olarak yapılması gerekmektedir.

Firmamız bu işlemleri profesyonel bir şekilde tecrübeli elemanlar ile gerçekleştirmektedir.

Isıtma ve soğutma sistemlerinde hizmet veren firmalar genelde servis hizmetlerini günlere yaymaktadırlar. Firmamız bakım, tamir ve montaj gibi isteklere aynı gün içinde teknik destek hizmeti sunabilecek alt yapıya sahiptir.

Elektronik cihazlarda yapılabilecek en küçük hatalarda büyük maliyetli sonuçlar meydana gelebilir. Bu sebeple önleyici tedbir olarak klima bakımı hizmetini belirli periyotlarda yaptırmalarını müşterilerimize tavsiye ediyoruz.

Ayrıca merak ettiğiniz bir çok klima arızaları ile ilgili bilgiyi ve cihazlarda oluşan klima hata kodlarını bu sayfada bulabilirsiniz.

Klima satın almadan önce klima uzmanlarından yardım almanız gerekli. Ayıca en önemli özellikleri olan A sınıfı kaliteye dikkat etmelisiniz. Az elektrik harcayan A sınıfı klimalar ile daha çok tasarruf edersiniz. Aynı zamanda uzun süre kullanabileceğiniz ve güvenilir marka klimaları seçmelisiniz.

Çoklu split klima anlamına gelmektedir. Tek bir dış üniteye bağlı birden fazla iç ünite bulunmaktadır. Özellikle geniş alanlar için kullanışlı olan sistemle farklı alanlar aynı anda ısıtılıp soğutulabilir.

Klimalarda bulunan iç ve dış ünitelerin arasındaki gaz akışını ve sinyal alışverişini sağlayan bakır boru ve elektrik tesisatına split sistem denmektedir.

Soğutma sistemlerinde kullanılan soğutucu akışkana R410A denmektedir. Ozon tabakasına zarar veren gazların yerine kullanılan R410A, global alanda hemen hemen bütün üretici firmalar tarafından kullanılmaktadır.

dB(A) ses seviyesi anlamına gelen "desibel" kelimesinin kısaltmasıdır. Bu değere bakarak daha düşük ses çıkaran klimaları tercih edebilirsiniz. Sessiz yaşam alanları için 40 dB'in altında ses seviyesine sahip olanları seçmelisiniz.

Klimanıza bakım yaptırmazsanız hem bütçeniz hem de sağlığınız zarar görür. Bakımlar cihazınızın verim düşüklüğünü önler ve tüketilen enerjiyi daha aza indirir. Aynı zamanda arıza oluşma riskini en aza indirir. Klima bakımı yaptırmadığınızda ise kirli hava soluyabilir, hastalıklara yakalanabilirsiniz. Klimanızın ömrü de kısalarak bütçenize zarar verir.

BTU seçimi klima danışmanları eşliğinde yapılabilir. Mekan boyutuna uygun bir model seçerek yeterli ve ideal ısıtma – soğutma sağlanabilir.

İnsan sağlığı için 20-27 derece arası sıcaklık ve %40-60 arası nem genellikle en uygun ortamdır. Ancak bu değerler kişiden kişiye değişebilir.

Yaşam alanlarında en çok kullanılan klima modellerinden olan duvar tipi klimalar 9.000 Btu/h ile 28.000 Btu/h kapasiteler arasında değişik modellerdedir. Düşük ses seviyesi, tasarruflu yapısı ve uzun ömrü ile bütçe dostudur.

Kanal ve menfezler aracılığı ile hava dağılımını sağlayan, merkezi sistem kategorisinde yer alan klima modelleridir. Kanallı tip split klimaların iç üniteleri tavan arası boşluğuna gizlenerek monte edilebilirler.

Dört yönlü hava üfleme özelliğine sahip, iç üniteleri tavan arası boşluğuna monte edilen klima modelleridir. Yüksek konfor istenen geniş alanlarda tercih edilir.

Tek dış üniteye bağlı olan gaz akış dağıtıcıları aracılığı ile birden çok ünitenin kontrol edilebildiği direkt genleşmeli klima sistemleridir. Gerektiği kadar soğutucu akışkan doğru fan ve doğru zamanda ihtiyaç duyulan iç üniteye sevk edilerek ısıtma ve soğutmada kullanılması sağlanır.

Klimalar direkt temas halinde hastalıklara neden olabilirler. Ancak montajı doğru yapılmış ve düzenli olarak temizliği yapılan cihazlar sağlık açısından tehlike oluşturmazlar. Isıtma ve soğutma değerlerine uyulması halinde kişi sağlığı tehlikeye atılmamış olur. Arıza durumlarında cihazınıza müdahale etmekten kaçınmalı ve ortamınızı korumalısınız.

COP (Coefficient Of Performance) performans katsayısı anlamına, EER (Energy Efficiency Ratio) ise elektrik verimliliği anlamına gelmektedir. Bir klimanın ne kadar verimli olduğunu anlamak için bu değerlere bakmak gerekir. Bir klimada bu değerler ne kadar yüksekse klima o kadar kalitelidir diyebiliriz.

Maddenin sıcaklığında fark yaratan ancak halini değiştirmeyen ısılar duyulur ısı olarak kabul edilirken maddenin fiziksel halini değiştirmesine rağmen, sıcaklığında fark oluşturmayan ısılar ise gizli ısıdır. Klimalar duyulur ısı çekerek sıcaklığı azaltırken; gizli ısı çekerek hava içindeki su buharlarını yoğunlaştırır.

Kapasite hesabı klimanın takılacağı bölgeye, pencere alanlarına, ortamda bulunacak kişi sayısına vb. özelliklere göre değişmektedir. Bu hesabı yapmak için özel uygulamalar ya da danışmanlar gerekebilir.

Klimalar servislerce temizlenmeli. İç ünitelerin temizliği sağlık açısından oldukça önemli. Özellikle mevsim geçişlerinde yapılan temizlikler rahat bir sezon geçirmenizi sağlar.

BTU denilen ısıtma ve soğutma kapasitesinin kullanacağınız odanın şartlarına uygun olması gerekir. Tavan yüksekliği, bölge sıcaklıkları, mekandaki eşya ve kişi sayısı da BTU hesaplamalarında önem arz eder. Bu hesabı kendiniz yapmak yerine servisinize bırakabilirsiniz.

Klimanızın harcamış olduğu her 1watt elektrik enerjisine karşılık transfer edebildiği ısı enerjisi miktarına klimanızın verimliliği ya da performans katsayısı denir. Bu durum da harcanan elektrik üzerinden klimanızın enerji seviyesinin belirlenmesini sağlar. Örneğin; harcanan 1watt elektrik enerjisi karşılığında,3,2 watt üzerinde ısı enerjisi taşıyabilen klimalar A enerji seviyesindedir.